Hvordan kommer jeg til fysioterapi?

 

Har du smerter eller gener i bevægeapparatet, så er vi klar til at undersøge dig. Vi har overenskomst med den offentlige sygesikring, men vi kan også behandle dig, selvom du ikke har en henvisning fra lægen.

Uden henvisning

Du behøver ikke en henvisning fra lægen. Du kan tage direkte kontakt til os og vi finder en tid til dig, du får nøjagtig samme gode behandling som alle andre. Ventetiden forkortes da du ikke skal forbi din egen læge først, og du kan oftest få en tid hos os inden for 24 timer. Det betyder at du får hurtigere behandling og dermed kan komme hurtigere videre.
Du kan få tilskud fra Danmark, også selv om du ikke har en henvisning. Du kan ikke få tilskud fra den offentlige sygesikring uden henvisning og betaler derfor selv det fulde beløb.

Uden henvisning er det muligt at bestille udvidet behandlingstid helt efter dit ønske, prisen afhænger naturligt heraf.

Privat sundhedsforsikring

Du har muligvis en privat sundhedssikring som dækker dine behandlinger hos fysioterapeut. Du kan naturligvis have forsikringen gennem dit job, men du eller din ægtefælle kan også have tegnet en ekstra privat sundhedsforsikring.
Vil du gøre brug af din sundhedsforsikring, skal du oplyse om det når du henvender dig. Flere forsikringsselskaber sender bevillingen direkte til os andre sender den til dig og du skal så give os en kopi. 
Vi samarbejder med de fleste sundhedsforsikringer. Nogle kræver en henvisning fra egen læge og andre gør ikke - spørg dit forsikringsselskab hvis du er i tvivl.

Med henvisning – speciale 51

Hvis du har gener fra bevægeapparatet, kan din egen læge, en speciallæge eller en læge på hospitalet bevilge en henvisning til fysioterapi. Vi har overenskomst med sygesikringen og har automatisk afregning med Sygesikringen Danmark. Henvisningen til fysioterapi bliver som regel lagt elektronisk ud på henvisningshotellet. Vi henter henvisningen til vores system. I nogle tilfælde bliver den sendt direkte til os, eller du får den med i hånden. Med denne henvisning får du ca. 40 % tilskud til din behandling fra den offentlige sygesikring.

Med henvisning – speciale 62

Du kan være berettiget til vederlagsfri fysioterapi. Det er egen læge eller speciallæge der laver henvisningen såfremt du har en diagnose som er omfattet af diagnoselisten.  For at blive henvist til vederlagsfri fysioterapi, skal du have funktionsnedsættelser som følge af en progressiv sygdom eller en sygdom der giver dig et svært fysisk handicap. I begge tilfælde får du 100 % tilskud til din behandling fra den offentlige sygesikring. Der er følgende henvisningskriterier: 

Progressiv sygdom

  • Man har en funktionsnedsættelse som følge af en progressiv sygdom
  • Tilstanden er varig
  • Man har en diagnose, som på diagnoselisten er klassificeret som en progressiv sygdom
  • Diagnosen er stillet af sygehusafdeling eller speciallæge i neurologi, reumatologi eller andet relevant speciale

Svært fysisk handicap

  • Man har et svært fysisk handicap
  • Tilstanden er varig
  • Man har en diagnose, som er omfattet af diagnoselisten

Hjemmebehandling

Hvis du ikke selv kan komme til behandling på klinikken, har vi mulighed for at komme hjem til Dig. Er du henvist til vederlagsfri fysioterapi, skal lægen have henvist dig til hjemmebehandling. Er du henvist med en genoptræningsplan, skal kommunen og fysioterapeuten godkende indstillingen til hjemmebehandling. Er du henvist til almindelig fysioterapi eller modtager du behandling uden henvisning, pålægges et kørselstillæg til din regning. Der ydes ikke yderligere tilskud til dette.

Genoptræningsplan

Er du blevet undersøgt eller opereret på hospitalet, har du muligvis fået en genoptræningsplan til almen ambulant genoptræning. I nogle tilfælde er det muligt at vælge genoptræning hos privatpraktiserende fysioterapiklinikker - og det er os.

Genoptræningsplanen har du enten fået med i hånden eller den er sendt elektronisk til din e-boks. For at kunne give dig en tid, har vi brug for både genoptræningsplanen, og det brev der følger med, hvor der står du har fået bevilget en genoptræningsplan og at du kan vælge mellem en række privatpraktiserende fysioterapeutklinikker. Med genoptræningsplanen har du fået bevilget et genoptræningsforløb, hvor du får 100 % af behandlingen dækket af kommunen.