Udvidet rygudredning - ULRUS

 

På klinikken tilbyder vi i samarbejde med Region Midtjylland udvidet rygudredning også kaldet ULRUS. Denne undersøgelse tilbydes dig med længerevarende lændeproblematik som typisk er væsentligt indgribende i forhold til din hverdag og dit almindelige funktionsniveau. Der vil være fokus på udredelsen af smerter og symptomer relateret til mere komplicerede lænderygstilstande.

For at blive henvist til denne udvidede udredning skal du som patient opfylde visse kriterier, der vurderes af den henvisende læge. Undersøgelsen foretages af Fysioterapeut Betina Hansen som er specialuddannet hertil. Udredningen strækker sig typisk over 2-3 konsultationer.

Målgruppen i ordningen er patienter med LBP (Low Back Pain) – symptomer og / eller ischias, der fortsat er i udredningsfasen, det vil sige behandlingsvalg/strategi er endnu ikke fastlagt. Det forudsættes, at anden ætiologi/patologi samt svært rodtryk er udelukket. Det kan dreje sig om subakutte tilstande (symptomvarighed 7 dage til 3 måneder) og kroniske tilstande (varighed over 3 måneder).

Har du nogle af følgende symptomer, kan ULRUS være noget for dig:

OBS: På henvisningen fra din læge skal der stå: ”udvidet rygudredning”, og du skal ligeledes huske,  at oplyse, at det drejer som om udvidet rygudredning når du bestiller tid på klinikken, da der forud for konsultationen skal fremsendes et spørgeskema som du skal udfylde.

Ved spørgsmål er du velkommen til at kontakte os på 97382030 eller spjaldfys@pc.dk