Pilates

 

Pilates er en effektiv og skånsom træningsmetode. Kroppen trænes til at arbejde optimalt, således unødige bevægerestriktioner, muskelspændinger og smerter i det daglige reduceres og for mange fjernes. Træningen foregår i et roligt tempo, der er fokus på kvalitet i bevægelserne, og der fokuseres på et naturligt åndedræt for optimal muskelaktivitet og bevægemønster. Træningen er individuelt tilpasset og kan udfordre på grundlæggende og højt niveau og er velegnet til træning af hele kroppen uanset alder og træningsniveau.

Det er en yderst hensyntagende træningsform, der kan anvendes af sunde og raske og til såvel kroniske ryg-/lændesmerter, hypermobilitet, whiplash, bækkenbesvær, skævhed i kroppen, nakke og skuldersmerter, hoftesmerter, af unge og ældre, mænd og kvinder, af gravide og som genoptræning efter fødsel.

Overordnet styrkes mave, ryg og bækken, hele kroppen trænes, og der fokuseres på stabilitet, styrke, udholdenhed og fleksibilitet, således at kroppen kan arbejde ubesværet og hensigtsmæssigt.

Kernemuskulaturen, core, muskelkorsettet, kropskernen – kært barn mange navne – øvelserne har til hensigt at stimulere og træne den neuromuskulære kontrol af kernemuskulaturen, så smerter og funktionsforstyrrelser forebygges eller elimineres, og kroppen hermed arbejder optimalt.

Træningen tilpasses individuelt og tager hensyn til dit funktionsniveau, dine muligheder og begrænsninger samt mål. Uanset om de omhandler kropsbevidsthed, smertereduktion, øget funktionsniveau, reduktion af spændinger og om du kommer med specifikke problemer eller diagnoser.

Vi tilbyder på klinikken Pilates som holdtræning samt individuelt. På klinikken undervises på hold samt individuelt. Der er mulighed for løbende optag. Træningen varetages af Fysioterapeut Betina Hansen

Målet er at inspirere og ruste dig til også at kunne træne hjemme, at optimere dit bevægemønster samt øge dit energi og funktionsniveau.

Tidsbestilling/tilmelding kan ske via hjemmesiden www.spjaldfys.dk eller på tlf. 97 38 20 30.

Pilates