Havregrød med blomkål

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl frosne blomkålsris
  • 1 dl plantedrik, jeg bruger mandeldrik eller bare mere vand
  • 1/2-1 dl vand
  • 1 tsk chiafrø
  • 1/2 tsk kanel
  • Et nip salt

Tilberedning

Rør alle ingredienserne sammen til en grød i en gryde. Kog grøden op ved middelvarme under hyppig omrøring i et par minutter og lad derefter grøden koge ved svage varme, indtil den ønskede konsistens er nået - det tager typisk fem minutter.

Tips!

  • Kanelen i grøden kamuflerer blomkålen så juster gerne mængden af krydderier eller prøv at tilsætte lidt kardemomme eller vaniljepulver.
  • Top med peanutbutter eller tahin, nødder, kerner eller frø, kiwi, æble, pære, banan… det der smager godt.

 

Havregrød, blodsukker og tallerkenmodel

Havregrød er en klassiker. For nogen, de med stabilt blodsukker og god insulin følsomhed er det supergodt.. er man til gengæld lidt blodsukker ustabil eller insulinresistent, måske diabetes2 samt kraftig overvægt kan den være en udfordring for kroppen, alene af den grund af at vores blodsukker kan påvirkes til en hurtig stigning.. hvilket kan skabe inflammation og koks i systemet hvilket ikke er godt for sundheden. Derfor er det noget i skal mærke efter med. Er i friske, mætte og langtidsmætte når i har spist grøden..

Havregrød er for mig svær at blive langtids-mæt af, jeg er nemlig en anelse insulinresistent, men jeg har et trick når jeg spiser det.. jeg putter blomkålsris og krydderier i og så topper jeg det med peanutbutter, nødder, kerner og frugt… variation variation variation.. SÅ DET KOMMER TIL AT PASSE MED TALLERKENMODELLEN

Denne version indeholder skjult blomkål i form af blomkålsris, der kan købes på frost. Blomkålen er ikke til at smage, men det løfter indtaget af grøntsager allerede fra morgenstunden, og så nedsætter det sammen med peanutbutter og mandlerne påvirkningen af blodsukkeret