Dhal

Ingredienser

4 fed hvidløg, finthakket

2 spsk ingefær, frisk, fintrevet

3 tsk karry, medium

1 spsk stødt spidskommen

1/2 spsk stødt koriander

1/2 tsk stødt kardemomme

1/2 tsk chiliflager

6 dl grøntsagsbouillon (bare brug en god tsk bouillon, jeg bruger Herbamare og så fond eller vand)

200 g røde linser

2 kartoner hakkede tomater

2 spsk olivenolie

Tilberedning

Varm olien i en gryde ved middelvarme og tilsæt hvidløg og ingefær og rør rundt i ca. 1 minut.

Tilsæt karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chiliflager og svits krydderierne af i et minuts tid under omrøring.

Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater.

Lad det simre under låg i 30-45 minutter ved lav varme. Rør jævnligt i gryden og tilsæt eventuelt lidt ekstra vand eller fond, hvis den bliver for fast. Smag til med salt og server retten i dybe skåle. Server gerne grøntsagsstave til..

Tips

Når vi får helstegt kylling køber jeg en frilandsfætter. Jeg tilbereder den ofte i ovn, skærer kødet af som jeg serverer. Dropper skroget i en gryde sammen med vand, porretoppe, løg, rodfrugter eller hvad jeg nu har. Lader det simre så mange timer som muligt, gerne 4-8 timer. Sier herefter fonden fra, hælder den i bøtter som kommes i fryseren. Det er så den fond jeg bruger til retter som denne.. den er mega god for tarmslimhinden, knogler og fyldt med kollagen til huden… og så er det ret fedt at få alt det ud af en frilandskylling som man kan.