Broccolisalat

Ingredienser

  • 1 broccoli
  • 2 røde æbler
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld mandler

Dressing

  • 5 spsk olivenolie
  • 3 spsk hvidvinseddike eller anden lys eddike
  • Lidt kryddersalt og peber
  • Tilberedning

Tilberedning

Del broccolien i buketter, skær stokken i tern, hæld kogende vand over og lad det stå i 1 minut heri, hæld vandet fra, overhæld med koldt vand som igen hældes fra. Lad broccolien tørre på et rent, tørt viskestykke. 

Hak mandlerne groft eller lad dem være hele. Rist mandlerne på en tør pande i 2-3 minutter. 

Skær æblerne i kvarter. Fjern kernehuset og skær dem i tynde både. Skær rødløget i fine tynde ringe.

Bland dressingen og smag den til. Vend broccoli, æbler og rødløg med dressingen. 

Stil salaten på køl 

Drys de ristede mandler over salaten inden servering.