Rød pesto

Ingredienser

  • 1 pose soltørrede tomater
  • 1-2 spsk citronsaft + noget af skallen
  • 1 ½ spsk mandler, solsikkekerner eller pinjekerner
  • 1-2 fed hvidløg
  • salt og peber
  • olivenolie

Tilberedning

Foodprepping hvis der bruges tomater i pose skæres de i mindre stykker og må gerne overhældes med lækker olivenolie som de kan trække i 30 min inden de laves. Alternativt kan bruges soltørrede tomater på glas, se under tips.

Put det hele i en blender, blend til ønsket konsistens. Server eller opbevar i køleskab 4-5 dage.


Tips

Soltørrede tomater har det vi kalder umami smag som giver os en særlig tilfredshed når vi spiser… umamismagen er normalt noget vi får via kød, specielt bacon har meget umami, måske derfor vi godt kan lide det. Men her er altså smagen der virkelig sparger til smagsløgene. 

I opskriften er anvendt soltørrede tomater i pose, Smag forskellen har nogle delikate på køl som kan anvendes i stedet og hvor smagen er knap så kraftig. Alternativt kan man bruge dem på glas, men her er det en god ide lige at læse på ingredienslisten. De skal gerne ligge i en koldpresset olie. Urtekram har f.eks deres til at ligge i koldpresset solsikkeolie hvilket er totalt lækkert, så se jer for derude. 

Hvis i bruger dem i koldpresset olie kan i undlade ekstra olie som ellers står i opskriften og så bare hælde hele glasset i.