Salat med avocado og laks

Portioner: 1
Tid: 10 min
Udstyr: Skærebræt, lille skål til dressing

Ingredienser

  • 1 håndfuld rucola

  • 1 dl ærter (optøede, hvis frosne)

  • 1 håndfuld små tomater, halverede

  • 1 håndfuld blomkål, i små buketter/tynde skiver

  • 1 håndfuld gulerod, revet eller i tynde skiver

  • ½ avocado, i skiver

  • 75 g røget laks

Dressing

  • 3 spsk olivenolie

  • 1 spsk citronsaft eller limesaft

  • Salt og friskkværnet peber

 

Tilberedning

Grøntsagerne skylles og gøres klar, serveres med laks, avocado samt dressing rørt på olie og citron.

Variationer

 

  • Knas: Drys med ristede græskarkerner eller sesam.

  • Urter: Purløg, dild eller persille klæder laksen godt.

  • Byt laksen: Brug varmrøget laks, makrel eller tofu for et vegetarisk alternativ.