Jordbær blåbærsalat
Portioner: 4–6 som tilbehør
Tid: 15–20 min
Udstyr: Stor skål, pande til ristning
            Ingredienser
- 2 bakker jordbær, halverede
 - 1 bakke blåbær
 - ¼ melon (fx cantaloupe/honning), i tern
 - 1 pose hasselnødder (100–150 g)
 - 1 pose græskarkerner (75–100 g)
 - 1 pose babyspinat
 - 1 pose blandet salat (fx rucola/romaine/feldsalat)
 - 1 god håndfuld ærtespirer
 
Dressing
- 
Saft af 1 lime
 - 
1,5 dl olivenolie
 - 
1 spsk æblecidereddike
 - 
½ spsk honning
 - 
1 tsk fint salt
 - 
Friskkværnet peber (valgfrit)
 
Sådan gør du
- Rist hasselnødder og græskarkerner på en tør pande ved middel varme 2–4 min, til de dufter og tager farve. Afkøl (gnid evt. den brune hinde af hasselnødderne i et viskestykke).
 - Forbered grønt & bær: Skyl, tør og skær i mundrette bidder.
 - Dressing: Pisk lime, olie, æblecidereddike, honning og salt (og peber) sammen. Smag til – balancér syre/sødme.
 - Saml salaten: Vend spinat og blandet salat med halvdelen af dressingen. Top med jordbær, blåbær, melon og ærtespirer. Dryp resten af dressingen over og slut med de ristede nødder og kerner.