Citronsyltede butterbeans med urter

Portioner: 3–4 som tilbehør / 2 som let frokost
Tid: 10 min (med kogte/dåsebønner) · + iblødsætning/kogning ved tørrede
Udstyr: Si, skål, fint rivejern

Ingredienser

  • 150 g tørrede butterbeans (giver ca. 350–400 g kogte)
    eller 2 dåser butterbeans (á 400 g), drænet/skylt (ca. 480 g i alt)

  • 2 fed hvidløg, finthakkede eller revet

  • 1 bundt persille, hakket (ca. 1 dl let presset)

  • 1 bundt dild, hakket (ca. 1 dl let presset)

  • 1 øko-citron eller lime: fintrevet skal + saft

  • 2–3 spsk ekstra jomfru olivenolie

  • ½–1 tsk fint salt, friskkværnet peber

Tilberedning

Hvis du bruger tørrede bønner:

  1. Læg i blød i rigeligt koldt vand 10–12 timer (gerne natten over).

  2. Hæld bløddevand fra, skyl, og kog i friskt vand 45–70 min til møre (tjek posens anvisning). Salt først de sidste 10 min. Afdryp og lad dampe af.

Samling (gælder begge varianter):
3) Kom lune bønner i en skål. Tilsæt citron-/limeskal, saft, hvidløg, olivenolie, salt og peber. Vend godt.
4) Tilsæt persille og dild, vend igen, smag til med ekstra syre/salt/olie.
5) Lad gerne trække 10–20 min før servering for maksimal smag.