Broccolisalat

Portioner: 4 som tilbehør
Tid: 15–20 min
Udstyr: Stor skål, sigte, pande

Ingredienser

  • 1 broccoli (buketter + stok i små tern)
  • 2 røde æbler, i tynde både

  • 1 rødløg, i fine ringe

  • 1 håndfuld mandler, grofthakkede eller hele

Dressing

  • 5 spsk olivenolie

  • 3 spsk hvidvinseddike (eller anden lys eddike)

  • ½–1 tsk kryddersalt

  • Friskkværnet peber

Tilberedning

  1. Blanchér broccoli: Hæld kogende vand over buketter og stok i en skål, lad stå 1 minut. Hæld fra, skyl straks i koldt vand, og lad dryppe af/tørre på rent viskestykke.

  2. Rist mandler: Tør-rist på pande 2–3 min til let gyldne. Afkøl.

  3. Forbered øvrigt: Skær æbler i både og løg i tynde ringe.

  4. Dressing: Pisk olie, eddike, kryddersalt og peber sammen. Smag til.

  5. Vend sammen: Broccoli, æbler og løg vendes med dressingen. Sæt gerne på køl 10–15 min.

  6. Servering: Drys de ristede mandler over lige før servering.