Røræg med sæsonens grønt

Portioner: 1
Tid: 10–12 min

Ingredienser

  • 2 æg
  • Salt og friskkværnet peber
  • Smør eller kokosolie til stegning

SÆSONENS GRØNT

Mulighed 1 – Spidskål & svampe

  • 1 håndfuld spidskål, fintsnittet

  • 1 håndfuld svampe, i mundrette stykker

  • ½ tsk tørret timian

Mulighed 2 – Squash, spinat & rødløg

  • ¼ squash, groftrevet (pres evt. lidt væde af)

  • 1 håndfuld spinat

  • ¼ lille rødløg, finthakket

Mulighed 3 – Broccoli & forårsløg

  • 1 håndfuld broccoli, små buketter

  • 1 forårsløg, snittet

Mulighed 4 – Gulerod & varme krydderier

  • 1–2 gulerødder, groftrevne eller i tynde skiver
  • ¼ spsk gurkemeje
  • 1 knsp cayenne

Tilberedning

  1. Pisk æggene let skummende med salt/peber (og evt. krydderier fra din variation).
  2. Sautér grønt: Varm panden med lidt smør/olie ved middel varme. Svits det valgte grønt 1–3 min, til det falder let sammen / er let mørt.
  3. Røræg: Hæld æggene over. Skru en anelse ned og rør langsomt med en spartel, til æggene netop sætter sig og forbliver cremede (1–2 min).
  4. Smag & servér: Smag til og top med friskklippet purløg, brøndkarse, persille eller basilikum.

Tips!

Urter: Timian/oregano til svampe; dild til broccoli; basilikum til spinat/squash.

Friskhed: Et squeeze citron over ved servering.

Knas: Ristede kerner på toppen (græskar/solsikke).