Røræg med sæsonens grønt
Portioner: 1
Tid: 10–12 min

Ingredienser
- 2 æg
- Salt og friskkværnet peber
- Smør eller kokosolie til stegning
SÆSONENS GRØNT
Mulighed 1 – Spidskål & svampe
-
1 håndfuld spidskål, fintsnittet
-
1 håndfuld svampe, i mundrette stykker
-
½ tsk tørret timian
Mulighed 2 – Squash, spinat & rødløg
-
¼ squash, groftrevet (pres evt. lidt væde af)
-
1 håndfuld spinat
-
¼ lille rødløg, finthakket
Mulighed 3 – Broccoli & forårsløg
-
1 håndfuld broccoli, små buketter
-
1 forårsløg, snittet
Mulighed 4 – Gulerod & varme krydderier
- 1–2 gulerødder, groftrevne eller i tynde skiver
- ¼ spsk gurkemeje
- 1 knsp cayenne
Tilberedning
- Pisk æggene let skummende med salt/peber (og evt. krydderier fra din variation).
- Sautér grønt: Varm panden med lidt smør/olie ved middel varme. Svits det valgte grønt 1–3 min, til det falder let sammen / er let mørt.
- Røræg: Hæld æggene over. Skru en anelse ned og rør langsomt med en spartel, til æggene netop sætter sig og forbliver cremede (1–2 min).
- Smag & servér: Smag til og top med friskklippet purløg, brøndkarse, persille eller basilikum.
Tips!
Urter: Timian/oregano til svampe; dild til broccoli; basilikum til spinat/squash.
Friskhed: Et squeeze citron over ved servering.
Knas: Ristede kerner på toppen (græskar/solsikke).