Rabarberkompot
Mængde: ca. 500 ml
Tid: 5 min forberedelse · 8–10 min simring + afkøling
Udstyr: Lille gryde, skoldede glas med låg

Ingredienser
-
400 g rabarber, rensede i 2–3 cm stykker
-
4 bløde dadler, uden sten, finthakkede
-
½ dl vand
-
1 tsk fintrevet frisk ingefær
-
En knsp salt
Tilberedning
-
Skold glas og låg i kogende vand. Lad dryppe af på rent viskestykke.
-
Kom rabarber, dadler, vand, ingefær (og evt. en knsp salt) i gryden.
-
Bring i rolig kog, skru ned og lad simre 8–10 min. Rør jævnligt, til rabarberen koger ud.
-
Smag til med ekstra ingefær/syre (en anelse citronsaft) eller sødme (½–1 ekstra dadel), hvis du ønsker.
-
Konsistens: Behold den rustik, eller mos kort med ske/tryk blenderen 2–3 sek.
-
Hæld varm kompot på skoldede glas, luk og lad afkøle. Opbevar på køl.
Tips!
- Lad kompotten køle af og kom den på pandekager, vafler, chiagrød eller hvad du nu finder på..
- Rabarber kan udskiftes med blommer eller mirabeller efter årstid og hvad man lige har.
-
Altid lækkert at have i køleskabet - og rabarber er en grøntsag husk det ;)