Rabarberkompot

Mængde: ca. 500 ml
Tid: 5 min forberedelse · 8–10 min simring + afkøling
Udstyr: Lille gryde, skoldede glas med låg

Ingredienser

  • 400 g rabarber, rensede i 2–3 cm stykker

  • 4 bløde dadler, uden sten, finthakkede

  • ½ dl vand

  • 1 tsk fintrevet frisk ingefær

  • En knsp salt

Tilberedning

  1. Skold glas og låg i kogende vand. Lad dryppe af på rent viskestykke.

  2. Kom rabarber, dadler, vand, ingefær (og evt. en knsp salt) i gryden.

  3. Bring i rolig kog, skru ned og lad simre 8–10 min. Rør jævnligt, til rabarberen koger ud.

  4. Smag til med ekstra ingefær/syre (en anelse citronsaft) eller sødme (½–1 ekstra dadel), hvis du ønsker.

  5. Konsistens: Behold den rustik, eller mos kort med ske/tryk blenderen 2–3 sek.

  6. Hæld varm kompot på skoldede glas, luk og lad afkøle. Opbevar på køl.

Tips!

  • Lad kompotten køle af og kom den på pandekager, vafler, chiagrød eller hvad du nu finder på..
  • Rabarber kan udskiftes med blommer eller mirabeller efter årstid og hvad man lige har.
  • Altid lækkert at have i køleskabet - og rabarber er en grøntsag husk det ;)