Morgenskål

Ingredienser

  • 1 frossen banan (i skiver)

  • 50 g kikærter eller butterbeans
    (drænet/skylt fra karton eller kogt efter anvisning)

  • 1 appelsin uden skræl eller 150–180 g frisk ananas uden skræl

  • 100 g frossen blomkål

  • 3 cm frisk ingefær, med skræl (vask godt)

  • ⅓ øko-citron, med skræl (fjern evt. de største kerner)

  • 2 dl plantemælk eller 50 g mandler + ca. 2 dl koldt vand

  • Valgfrit: 1 dadel eller 1 tsk honning, hvis du vil runde syren

Topping 

  • valnødder, mandler, kokosflager, kerner, frø, frisk frugt eller bær. 

Tilberedning

  1. Kom alle ingredienser i blenderen. Start med væsken (plantemælk/vand) nederst.
  2. Blend glat og cremet (30–60 sek.). Justér med lidt vand, hvis du vil have den tyndere.
  3. Smag til: mere citron for friskhed – eller en dadel/lidt honning, hvis den er for syrlig.
  4. Hæld i glas/skål og top efter årstiden.