Morgenskål

Ingredienser
-
1 frossen banan (i skiver)
-
50 g kikærter eller butterbeans
(drænet/skylt fra karton eller kogt efter anvisning) -
1 appelsin uden skræl eller 150–180 g frisk ananas uden skræl
-
100 g frossen blomkål
-
3 cm frisk ingefær, med skræl (vask godt)
-
⅓ øko-citron, med skræl (fjern evt. de største kerner)
-
2 dl plantemælk eller 50 g mandler + ca. 2 dl koldt vand
-
Valgfrit: 1 dadel eller 1 tsk honning, hvis du vil runde syren
Topping
- valnødder, mandler, kokosflager, kerner, frø, frisk frugt eller bær.
Tilberedning
- Kom alle ingredienser i blenderen. Start med væsken (plantemælk/vand) nederst.
- Blend glat og cremet (30–60 sek.). Justér med lidt vand, hvis du vil have den tyndere.
- Smag til: mere citron for friskhed – eller en dadel/lidt honning, hvis den er for syrlig.
- Hæld i glas/skål og top efter årstiden.