Chiagrød
Portioner: 2–3
Tid: 5 min forberedelse · 2+ timer/overnat på køl

Ingredienser
-
6 spsk chiafrø
-
4 dl mandelmælk (eller anden plantemælk/komælk)
-
Valgfrit smag: ½ tsk vaniljepulver, ½ tsk kardemomme, ½ tsk ægte kanel, fintrevet limeskal/appelsinskal eller 1–2 spsk saft
Tilberedning
Bland med en gaffel i et par minutter til frøene har fordelt sig og suget væske til sig. På køl med det, efter 10-15 mun røres igen og det sættes herefter på køl i min 2 timer, gerne natten over.
Chiagrød er nemt og kan sagtens holde sig 2-3 dage på køl i lukket beholder.
Tips
-
Crunchen: Mandler, nødder, kerner, ristede havregryn/knas
-
Fibre/omega-3: Kværnede hørfrø, hampefrø
-
Frugt/bær: Friske eller optøede bær (sæt frosne bær på køl natten over), æble/banan i tern
-
Mæthed: Et blødkogt æg ved siden af, eller 2–3 spsk skyr/tykmælk rørt i ved servering
-
Sødme (valgfri): 1–2 tsk honning, ahornsirup eller dadelsirup
Smagsvariationer
-
Citrus–vanilje: Vanilje + limeskal/appelsinskal
-
Choko: 1–2 spsk kakaopulver + en smule sødme
-
Latte: ½ tsk kanel + ¼ tsk ingefær + en knsp muskat
-
Bærgrød: Rør 1 dl mosede bær i basen før køl