Chiagrød

Portioner: 2–3
Tid: 5 min forberedelse · 2+ timer/overnat på køl

Ingredienser

  • 6 spsk chiafrø

  • 4 dl mandelmælk (eller anden plantemælk/komælk)

  • Valgfrit smag: ½ tsk vaniljepulver, ½ tsk kardemomme, ½ tsk ægte kanel, fintrevet limeskal/appelsinskal eller 1–2 spsk saft

Tilberedning

Bland med en gaffel i et par minutter til frøene har fordelt sig og suget væske til sig. På køl med det, efter 10-15 mun røres igen og det sættes herefter på køl i min 2 timer, gerne natten over.

Chiagrød er nemt og kan sagtens holde sig 2-3 dage på køl i lukket beholder.

Tips

  • Crunchen: Mandler, nødder, kerner, ristede havregryn/knas

  • Fibre/omega-3: Kværnede hørfrø, hampefrø

  • Frugt/bær: Friske eller optøede bær (sæt frosne bær på køl natten over), æble/banan i tern

  • Mæthed: Et blødkogt æg ved siden af, eller 2–3 spsk skyr/tykmælk rørt i ved servering

  • Sødme (valgfri): 1–2 tsk honning, ahornsirup eller dadelsirup

Smagsvariationer

  • Citrus–vanilje: Vanilje + limeskal/appelsinskal

  • Choko: 1–2 spsk kakaopulver + en smule sødme

  • Latte: ½ tsk kanel + ¼ tsk ingefær + en knsp muskat

  • Bærgrød: Rør 1 dl mosede bær i basen før køl