Æggekage med squash, peberfrugt & tomat

Portioner: 4 (som måltid) / 6 (som frokost/tilbehør)
Tid: 15 min forberedelse · 35–40 min i ovn
Udstyr: Ovnfast fad/form ca. 22–24 cm eller lille bradepande (ca. 20×30 cm)

Ingredienser

  • 1–2 squash (ca. 400–500 g), i tynde skiver/halvmåner

  • 2 peberfrugter, i tynde strimler

  • 12–15 små tomater (cherry), halverede

  • 2–3 spsk olivenolie

  • 10 æg

  • ½ tsk karry

  • ½ tsk paprika (sød eller røget)

  • 1 tsk fint salt + friskkværnet peber

  • Valgfrit: 1 lille løg i tynde skiver

Tilberedning

  1. Forvarm ovn til 200°C varmluft.

  2. Forbag grønt: Vend squash, peberfrugt (og evt. løg) med olivenolie, salt/peber i fadet. Bag 12–15 min, til det falder let sammen.

  3. Pisk æg: Pisk æggene med karry, paprika, ½ tsk salt og peber.

  4. Saml & bag: Hæld æggemassen over de forbagte grøntsager. Fordel de halverede tomater på toppen. Bag 30–35 min, til midten netop er sat og overfladen let gylden.

  5. Hvile: Lad stå 5 min, skær i stykker og servér.

Variationer

  • Friske urter: Purløg/persille/basilikum over ved servering eller 1 spsk tørret oregano i æggene.

  • Mere mæthed: 1 dåse drænede kikærter vendt i de forbagte grøntsager.

  • Grøntsagsbyt: Spinat (150 g optøet/afdryppet), broccoli i små buketter (forbag 3–4 min ekstra).