Æggekage med squash, peberfrugt & tomat
Portioner: 4 (som måltid) / 6 (som frokost/tilbehør)
Tid: 15 min forberedelse · 35–40 min i ovn
Udstyr: Ovnfast fad/form ca. 22–24 cm eller lille bradepande (ca. 20×30 cm)

Ingredienser
-
1–2 squash (ca. 400–500 g), i tynde skiver/halvmåner
-
2 peberfrugter, i tynde strimler
-
12–15 små tomater (cherry), halverede
-
2–3 spsk olivenolie
-
10 æg
-
½ tsk karry
-
½ tsk paprika (sød eller røget)
-
1 tsk fint salt + friskkværnet peber
-
Valgfrit: 1 lille løg i tynde skiver
Tilberedning
-
Forvarm ovn til 200°C varmluft.
-
Forbag grønt: Vend squash, peberfrugt (og evt. løg) med olivenolie, salt/peber i fadet. Bag 12–15 min, til det falder let sammen.
-
Pisk æg: Pisk æggene med karry, paprika, ½ tsk salt og peber.
-
Saml & bag: Hæld æggemassen over de forbagte grøntsager. Fordel de halverede tomater på toppen. Bag 30–35 min, til midten netop er sat og overfladen let gylden.
-
Hvile: Lad stå 5 min, skær i stykker og servér.
Variationer
-
Friske urter: Purløg/persille/basilikum over ved servering eller 1 spsk tørret oregano i æggene.
-
Mere mæthed: 1 dåse drænede kikærter vendt i de forbagte grøntsager.
-
Grøntsagsbyt: Spinat (150 g optøet/afdryppet), broccoli i små buketter (forbag 3–4 min ekstra).