Ratatouille
Portioner: 4 som tilbehør (2–3 som let hovedret)
Tid: 10 min forberedelse · 30–35 min tilberedning
Udstyr: Stor pande eller gryde (alternativt ovn, se tip)

Ingredienser
1 squash (ca. 300 g), i mundrette tern
1 aubergine (ca. 300–350 g), i tern
1 rød, 1 gul og 1 grøn peberfrugt, i tern
2 løg, grofthakket
2 fed hvidløg, finthakket
10 tomater, grofthakket eller 1 dåse flåede tomater (400 g)
2 spsk koldpresset olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber
½ bundt frisk timian, grofthakket (eller 1–2 tsk tørret)
½ bundt frisk oregano, grofthakket (eller 1–2 tsk tørret)
Fremgangsmåde
-
Varm olien ved middel varme i en stor pande/gryde.
-
Sautér løg 2–3 min, til de bliver klare. Tilsæt hvidløg 30 sek.
-
Kom aubergine og peberfrugt på og steg 5–6 min, til de begynder at blive møre.
-
Tilsæt squash og tomater (bruges tørrede krydderurter, kom dem i nu). Vend rundt, skru ned til svag varme og lad simre 30 min uden låg, til grøntsagerne er møre og saftige.
-
Smag til med salt/peber. Vend de friske krydderurter i lige før servering.
Serveres varm eller kold – evt. med kylling, fisk, æg, quinoa eller godt brød.
Variationer & tips
-
Ovnversion (nemt til mange): Vend alle grøntsager med olie, salt/peber og (tørrede) krydderurter. Bag i 200°C varmluft 30–35 min i stor bradepande. Vend 1–2 gange.
-
Ekstra dybde: Tilsæt 1 spsk tomatpuré og/eller et skvæt balsamico efter simring.
-
Lidt varme: Tilsæt ¼–½ tsk chiliflager sammen med hvidløg.
-
Mere protein (plantebaseret): Vend 1 dåse hvide bønner/linser i de sidste 5 min.
-
Meal prep: Holder 3–4 dage på køl. Kan fryses i 2–3 mdr.