Kålwrap

Portioner: 1 (skalér efter behov)
Tid: 5 min
Udstyr: Skærebræt + kniv

Ingredienser

1 stort kålblad (spidskål, savoy, hvid- eller rødkål – vælg et helt blad)

1–2 håndfulde grønt, fx: agurk, peberfrugt, gulerod, tomat, rødløg, salat, rester

1 håndfuld protein, fx: kylling/kalkun, tun, æg, tofu/tempeh, hummus, bønner/linser

1–2 spsk pesto eller anden dip (fx hummus, yoghurt-urtecreme, tahin)

Salt/peber og evt. lidt citronsaft

Tilberedning

  • Skyl kålbladet og dup det tørt. Skær evt. den tykkeste del af stokken flad, så bladet kan rulles.

  • Smør pesto/dip midt på bladet.

  • Læg grønt og protein ovenpå. Krydr og dryp evt. med citronsaft.

  • Fold siderne ind og rul til en stram wrap. Spis med det samme. Wupti!

Variationer

  • Crispy: Tilføj sprødhed med rødkål i tynde strimler, syltede agurker eller ristede kerner.

  • Mættende: Læg lidt kogte quinoa/ris/bulgur i bunden.

  • Varm version: Sautér grønt/protein kort på pande og rul i kålblad – spis straks.

  • Dip-ideer: Pesto, hummus, tahin-citron.

Tip

  • Brug 2 overlappende kålblade for ekstra holdbar wrap.

  • Perfekt til madpakke: rul stramt og pak i bagepapir.

  • Hurtigt meal prep: skyl og opbevar hele kålblade i køleskab 2–3 dage.