Kålwrap
Portioner: 1 (skalér efter behov)
Tid: 5 min
Udstyr: Skærebræt + kniv

Ingredienser
1 stort kålblad (spidskål, savoy, hvid- eller rødkål – vælg et helt blad)
1–2 håndfulde grønt, fx: agurk, peberfrugt, gulerod, tomat, rødløg, salat, rester
1 håndfuld protein, fx: kylling/kalkun, tun, æg, tofu/tempeh, hummus, bønner/linser
1–2 spsk pesto eller anden dip (fx hummus, yoghurt-urtecreme, tahin)
Salt/peber og evt. lidt citronsaft
Tilberedning
-
Skyl kålbladet og dup det tørt. Skær evt. den tykkeste del af stokken flad, så bladet kan rulles.
-
Smør pesto/dip midt på bladet.
-
Læg grønt og protein ovenpå. Krydr og dryp evt. med citronsaft.
-
Fold siderne ind og rul til en stram wrap. Spis med det samme. Wupti!
Variationer
-
Crispy: Tilføj sprødhed med rødkål i tynde strimler, syltede agurker eller ristede kerner.
-
Mættende: Læg lidt kogte quinoa/ris/bulgur i bunden.
-
Varm version: Sautér grønt/protein kort på pande og rul i kålblad – spis straks.
- Dip-ideer: Pesto, hummus, tahin-citron.
Tip
-
Brug 2 overlappende kålblade for ekstra holdbar wrap.
-
Perfekt til madpakke: rul stramt og pak i bagepapir.
-
Hurtigt meal prep: skyl og opbevar hele kålblade i køleskab 2–3 dage.