Linse-deller

Portioner: ca. 12–14 deller (4 portioner)
Tid: 10 min forberedelse · 10–12 min stegning (eller 18–20 min i ovn)
Udstyr: Pande

Ingredienser

1 dl linsemel (eller 1 dl røde linser malet fint på kaffekværn)

1 dl havregryn (eller boghvedegryn for glutenfri)

½ dl sesamfrø

2 dl vand

3 dl finthakkede grøntsager (fx løg, squash, gulerod – press evt. vandet let af squash)

2 fed hvidløg, finthakket

½ tsk fint salt

2–3 tsk krydderier (fx paprika, chiliflager, spidskommen, peber)

Til stegning: olivenolie, kokosolie eller smør

Tip: Har du ikke linsemel, blend røde linser 30–60 sek. til fint mel.

 

Tilberedning

  1. Rør linsemel, havre/boghvede og sesam sammen. Tilsæt vandet under omrøring, til dejen er jævn uden klumper.

  2. Vend grøntsager, hvidløg, salt og krydderier i. Dejen skal være som en tyk grød. Lad den gerne stå 5 min., så havren suger væde.

  3. Smags-tjek: Steg én lille “prøvedelle”, smag til med mere salt/krydderi om nødvendigt.

  4. Varm en pande ved middel varme med fedtstof. Sæt deller på i spiseskefulde og tryk dem let flade. Steg 4–6 min i alt, til de er gyldne og sprøde på begge sider.

Servering

Gode varme eller kolde – prøv med krydret mayo, urteyoghurt, tahindressing eller i pitabrød, salatbowl eller madpakke.

Tips

Linser har et mega højt protein indhold, højere end kød, og så er de fyldt med næringsstoffer og gode fibre. De avles i danmark hvilket er totalt lækkert. Spis dem for din sundhed, de kan bare noget helt specielt.