Linse-deller
Portioner: ca. 12–14 deller (4 portioner)
Tid: 10 min forberedelse · 10–12 min stegning (eller 18–20 min i ovn)
Udstyr: Pande

Ingredienser
1 dl linsemel (eller 1 dl røde linser malet fint på kaffekværn)
1 dl havregryn (eller boghvedegryn for glutenfri)
½ dl sesamfrø
2 dl vand
3 dl finthakkede grøntsager (fx løg, squash, gulerod – press evt. vandet let af squash)
2 fed hvidløg, finthakket
½ tsk fint salt
2–3 tsk krydderier (fx paprika, chiliflager, spidskommen, peber)
Til stegning: olivenolie, kokosolie eller smør
Tip: Har du ikke linsemel, blend røde linser 30–60 sek. til fint mel.
Tilberedning
-
Rør linsemel, havre/boghvede og sesam sammen. Tilsæt vandet under omrøring, til dejen er jævn uden klumper.
-
Vend grøntsager, hvidløg, salt og krydderier i. Dejen skal være som en tyk grød. Lad den gerne stå 5 min., så havren suger væde.
-
Smags-tjek: Steg én lille “prøvedelle”, smag til med mere salt/krydderi om nødvendigt.
-
Varm en pande ved middel varme med fedtstof. Sæt deller på i spiseskefulde og tryk dem let flade. Steg 4–6 min i alt, til de er gyldne og sprøde på begge sider.
Servering
Gode varme eller kolde – prøv med krydret mayo, urteyoghurt, tahindressing eller i pitabrød, salatbowl eller madpakke.
Tips
Linser har et mega højt protein indhold, højere end kød, og så er de fyldt med næringsstoffer og gode fibre. De avles i danmark hvilket er totalt lækkert. Spis dem for din sundhed, de kan bare noget helt specielt.