Knækbrød

Portioner: 2 plader · ca. 30–40 stykker
Tid: 10 min forberedelse · 60–90 min bagetid
Udstyr: 2 bageplader, bagepapir, dejskraber

Ingredienser

  • 3 dl hørfrø

  • 1,5 dl chiafrø

  • 1,5 dl sesamfrø

  • 1,5 dl solsikkekerner

  • 1,5 dl græskarkerner

  • 1,5 tsk salt

  • 4,5 dl vand

Tilberedning

Opvarm ovnen til 150 grader. Hæld alle frø i en stor skål sammen med salt. Hæld vandet i og rør rundt. Lad chia og hørfrø suge væsken til sig i 5-10 minutter. Rør evt rundt imens med en dejskraber.

Hæld dejen ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir og glat den ud med en dejskraber, så den fylder helt ud til kanten. 

Skær firkanter med dejskraberen.

Bag knækbrødene i ovenen i 1-1,5 time. i min ovn tager det 1 time og 20 minutter. 

Tips

For ekstra sprødhed, åbn ovnlågen kort de sidste 10 min for at slippe damp ud.

Drys evt med flagesalt, nigellafrø, fennikelfrø, tørret rosmarin eller timian inden bagning.

Jo tyndere lag, jo sprødere resultat.

Har du ikke varmluft: Bag ved 160°C almindelig ovn (tidsforbruget kan øges lidt).