Squash-kernebrød
Portioner: 1 brød (ca. 12–16 skiver)
Tid: 15 min forberedelse · 55–65 min bagning
Udstyr: 1 brødform (ca. 1,5 L), bagepapir eller smør/olie, rivejern/foodprocessor
Ingredienser
-
1 middel stor squash (ca. 350–400 g rå)
-
5 æg
-
3 spsk kokosolie (smeltet) – evt. olivenolie
-
3 spsk gurkemeje
-
1½ tsk havsalt
-
300 g blandede frø/kerner (fx solsikke, græskar, sesam, chia, hør)
-
200 g nødder/mandler, grofthakkede
-
1½ tsk HUSK (loppefrøskaller/psyllium)
Tilberedning
Squash rives fint eller blendes groft i foodprocessor såikke til mos.
Herefter blandes æg, olie, gurkemeje, og salt. Tilsæt frø, kerner og nødder. Vend squash i og tilsidst loppefrøskaller.
Kom dejen i en smurt bageform og bag ved 160 grader i ca 1 time.
Server med banan, hummus, pesto og laks, avocado, tomat eller hvad du kan lide.
Opbevares på køl da der er æg i.
Jeg plejer at skære det i skiver og fryse det ned.. så er der altid en skive der lige kan varmes på brødristeren.
Squashen kan skiftes ud med rodfrugter eks, pastinak, gulerod, knoldselleri, rødbede… bare lige det du har i køleskabet.
Serveringsforslag
Smager godt med hummus, pesto og laks, avocado/tomat – eller med banan for en sødere variant. Kan ristes på brødrister.