Glutenfri lynboller
Portioner: 10 stk
Tid: 10 min forberedelse · 30 min hævning · 30 min bagning
Udstyr: Røreskål, piskeris/ske, bageplade, bagepapir, ske

Ingredienser
-
2 spsk chiafrø
-
1,5 dl vand (til chia)
-
3 dl vand (til dejen)
-
20 g fiberHUSK (loppefrøskaller, gul)
-
1 tsk tørgær
-
1 tsk havsalt
-
200 g glutenfrit mel (fx 100 g linsemel + 100 g valgfrit GF mel)
-
4 spsk frø/kerner (fx solsikke, græskar, sesam)
-
1 spsk olivenolie
Tilberedning
Rør 2 spsk chiafrø sammen med 1,5 dl vand. Lad trække 5 minutter, til det bliver geléagtigt.
Vej mel, salt, tørgær af. Tilsæt vand og fiberhusk til din chiablanding du har 10 sek til at piske det ud. Herefter tilsættes resten af ingredienserne og det røres sammen.
Dæk skålen til og lad dejen hæve 30 minutter ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 210°C varmluft. Læg bagepapir på en plade. Form 10 boller med en våd ske (løft portionsklumper af dej og sæt dem direkte på pladen – undgå at trykke luften ud).
Bag bollerne i 10 min. skru ned til 180 hvor de bages i ca 20 min til de er lidt gyldenbrune. De må gerne få lidt til den gode side.
Køl af og server eller i fryseren med dem.