Glutenfri lynboller
Portioner: 12
Tid: 15 min forberedelse · 8–12 timer hævning · 50–55 min bagning
Udstyr: Røremaskine, stor skål, dejskraber, bageplader, bagepapir, ske dyppet i vand

Ingredienser
-
1 liter koldt vand
-
1 dl glutenfri surdej (aktiv) eller 10 g gær
-
3,5 tsk havsalt
-
35 g HUSK loppefrøskaller (gul psyllium)
-
1 tsk stødt kardemomme
-
½ tsk stødt koriander
-
250 g linsemel eller quinoamel
-
250 g sorghummel eller boghvedemel
-
175 g glutenfri havregryn eller boghvedegryn
-
100 g hørfrø
-
Sesamfrø til pynt
Tilberedning
Vej mel, salt, krydderrier og frø af og bland i en skål.
Rør vand og surdej/gær og tilsæt loppefrøskaller og pisk kraftigt og hurtigt - du har 10 sekunder. Herefter tilsættes resten og dejen røres i 10 min på røremaskine.
Sæt dejen til hævning i 1 time og herefter i køleskabet natten over eller min 8 timer. Tag dejen ud 2 timer inden den skal bages.
Varm ovnen op til 200 graders varmluft
Form bollerne ved at bruge en ske dyppet i vand, undgå at presse luften ud af dejen. Sæt på plade.
Bag bollerne i ovnen i 4o min og herefter skrues ned til 180 grader i ca 10 min.
Lad bollerne køle af. Spis eller i fryseren med dem.