Glutenfri lynboller

Portioner: 12
Tid: 15 min forberedelse · 8–12 timer hævning · 50–55 min bagning
Udstyr: Røremaskine, stor skål, dejskraber, bageplader, bagepapir, ske dyppet i vand

Glutenfri boller

Ingredienser

  • 1 liter koldt vand

  • 1 dl glutenfri surdej (aktiv) eller 10 g gær

  • 3,5 tsk havsalt

  • 35 g HUSK loppefrøskaller (gul psyllium)

  • 1 tsk stødt kardemomme

  • ½ tsk stødt koriander

  • 250 g linsemel eller quinoamel

  • 250 g sorghummel eller boghvedemel

  • 175 g glutenfri havregryn eller boghvedegryn

  • 100 g hørfrø

  • Sesamfrø til pynt

 

Tilberedning

Vej mel, salt, krydderrier og frø af og bland i en skål. 

Rør vand og surdej/gær og tilsæt loppefrøskaller og pisk kraftigt og hurtigt - du har 10 sekunder. Herefter tilsættes resten og dejen røres i 10 min på røremaskine.

Sæt dejen til hævning i 1 time og herefter i køleskabet natten over eller min 8 timer. Tag dejen ud 2 timer inden den skal bages. 

Varm ovnen op til 200 graders varmluft

Form bollerne ved at bruge en ske dyppet i vand, undgå at presse luften ud af dejen. Sæt på plade. 

Bag bollerne i ovnen i 4o min og herefter skrues ned til 180 grader i ca 10 min. 

Lad bollerne køle af. Spis eller i fryseren med dem.