GLA:D

 

GLA:D står for ”Godt liv med artrose i Danmark” og er en behandlingstilgang for personer med artrose (gigt) i knæ og hofter.

GLA:D træning er specielt designet til personer med begyndende eller moderat artrose og hvor hovedformålet er at bedre bruskforholdene i knæ og hofter, mindske smerter, øge bevægeligheden i leddene og øge livskvaliteten. Træningen foregår superviseret dvs. fysioterapeuten undersøger dig forud for træningen, tester og tilrettelægger øvelserne så de passer netop dit niveau og vejleder løbende så øvelserne udføres med kvalitet og god ledkontrol.

I Sverige har man længe haft god effekt af tidlig indsats til knæ og hofteartrose og siden 2012 har man tilbudt GLA:D i Danmark som en målrettet indsats med holdtræning og undervisning på hold samt individuelt i den nyeste viden om artrose, træning og hjælp til selvhjælp. Deltagerne på GLA:D hold har rapporteret om færre smerter i leddene, øget funktion og bedret livskvalitet samt der ses udskydelse af operationer.

Hvem kan deltage?

For at deltage på GLA:D hold skal du have en individuel tid, hvor du får et spørgeskema, bliver testet og grundig undersøgt og får yderligere information om GLA:D.

Har du smerter i knæ og hofter uden egentlig diagnose eller har en anden sygdom, som giver smerter i knæ og hofter er du velkommen til at træne på GLA:D hold. Du skal uanset have en individuel tid hos vores fysioterapeut Lene til test og grundig undersøgelse inden du kommer på holdet.

Kontakt klinikken for nærmere info samt tilmelding til holdet på tlf 97382030 eller spjaldfys@pc.dk.