Gigt

 

Smerter eller symptomer i kroppen grundet gigt? Vi hjælper dig på vejen til et lettere liv..

Hver anden dansker over 50 år og næsten alle danskere over 80 år menes at have slidgigt. De mest almindelige led, der er slidte er knæ, hofte, lænd, nakke og fingre. Oftest skyldes slidgigt at man tidligere i sit liv har haft en ledskade, varig fejlbelastning på leddet og overvægt. Dog kan det også være arveligt betinget. Slidgigt opstår fordi bruskoverfladen i leddene bliver ødelagt, hvorved der sker en fortætning af knoglen under den brusk, der er tilbage. Slidgigt behandles ofte med smertestillende og i svære tilfælde med operation, hvor der laves en udskiftning af leddet. Dog er den mest almindelige behandlingsform ledskånende træning.

Gigtholdet tager udgangspunkt i seneste forskning omkring behandling af artrose og ledgigt, hvor du til start vil blive testet, for at finde lige netop dit niveau. Hvorefter der er en række træningsøvelser som man skal igennem. Øvelserne bliver tilrettet så det passer lige netop dit niveau, hvilket gør at der er plads til alle på holdet.

Træningen tilrettelægges løbende og deltagere fra vores GLA:D hold kan fortsætte på dette hold såfremt det er et ønske. Træningen er absolut kvalitetsmæssigt på samme niveau, der vil dog ikke indgå undervisning på dette hold..

Træningen tilrettelægges af en fysioterapeut og har til formål at reducere smerter, samt forbedre funktionsniveau og undgå en evt. operation.

Du har altså her mulighed for at træne på et hold sammen med andre, som også oplever gener/smerter pga gigt. Der vil under hele træningen være en fysioterapeut til stede, til at hjælpe og vejlede omkring øvelserne.

Hvem kan deltage

For at deltage på Gigtholdet skal du have en individuel tid, hvor du får et spørgeskema, bliver testet og grundig undersøgt og får yderligere information om gigt.

Har du smerter i kroppens led uden egentlig diagnose eller har en anden sygdom, som forklarer disse smerter er du velkommen til at træne holdet. Du skal uanset have en individuel tid hos vores fysioterapeut Trine til test og grundig undersøgelse inden du kommer på holdet.

Det er Fysioterapeut Trine Henriksen der står for udredning og træning. Kontakt klinikken for nærmere info samt tilmelding til holdet på tlf 97382030 eller spjaldfys@pc.dk.