Fysio Flow

 

Fysio Flow er en træningsform, hvor kroppens bindevæv = fascierne er i fokus. Under huden – imellem hud og muskler – ligger den dybe fascie. Den fungerer som en våddragt, der skal være varm, fugtig og eftergivelig. Der ligger også fascier/bindevæv rundt om musklerne. Der hvor hud, fascier og muskler ligger op ad hinanden skal der være bevægelighed/glid.

Inaktivitet, aldring, stillesiddende arbejde og stress får bindevævet til at trække sig sammen, så det bliver stramt og stift. Den fascielle våddragt bliver stiv og tør, og vanskeliggør bevægelse, hvorpå du vil kunne opleve smerter i kroppen.

Forestil dig at stoffet i din jakke er syet skævt i. Hele bevægeligheden er nedsat!

Den fascie orienterede træning har til formål bevæge, strække og smidiggøre fascierne for dermed at opnå en bedre bevægefrihed i kroppen. Udover at øge bevægeligheden aktiverer træningen også kroppens ro- og hvilesystem. Træningen består af rolige, bløde og glidende bevægelser i stillinger, der er tilgodeser netop din krop og dens begrænsninger. Foruden en kort opvarmning, afsluttes timen med afspænding.

FysioFlow er for dig der:

  • Ønsker at blive mere smidig og øge kroppens bevægelighed
  • Døjer med stress og ønsker mere ro i hverdagen.
  • Oplever smerter i led og muskler.
  • Har en bindevævsproblematik/sygdom.
  • Bare oplever stivhed i kroppen.
  • Ønsker en hensyntagende træningsform, med rolige/glidende bevægelser.

Ved spørgsmål og tilmelding kontakt klinikken på spjaldfys@pc.dk eller 97382030.