Gigthold

Smerter eller symptomer i kroppen grundet gigt? Så kom på Gigthold ved Spjald fysioterapi, vi hjælper dig på vejen til et lettere liv..

Hver anden dansker over 50 år og næsten alle danskere over 80 år menes at have slidgigt. De mest almindelige led, der er slidte er knæ, hofte, lænd, nakke og fingre. Oftest skyldes slidgigt at man tidligere i sit liv har haft en ledskade, varig fejlbelastning på ledet og overvægt. Dog kan det også være arveligt betinget.

Slidgigt opstår fordi at bruskoverfladen i leddene bliver ødelagt, hvorved der sker en fortætning af knoglen under den brusk, der er tilbage. Slidgigt behandles ofte med smertestillende og i svære tilfælde med operation, hvor der laves en udskiftning af leddet. Dog er den mest almindelige behandlingsform er ledskånende træning.

Vi har stor succes med smertereduktion på holdet og har nu siden vi startede op i oktober sparet en hofteoperation samt givet deltagere på holdet kraftig smertereduktion..

Gigtholdet tager udgangspunkt i seneste forskning omkring behandling af artrose og ledgigt, hvor du til start vil blive testet, for at finde lige netop dit niveau. Hvorefter der er en række træningsøvelser som man skal igennem. Øvelserne bliver tilrettet så det passer lige netop dit niveau, hvilket gør at der er plads til alle på holdet. Træningen er tilrettelagt på niveau med Gla:d konceptet, vi er ikke en del af Gla:d, vi er dog absolut kvalitetsmæssigt på samme niveau.

Formålet med træningen er at reducere smerterne, samt at forbedre dit funktionsniveau og undgå en evt. operation.

Hver onsdag fra 9:30-10:30 har du nu mulighed for at træne på et hold sammen med andre, som også oplever gener/smerter pga gigt. Der vil under hele træningen være en fysioterapeut til stede, til at hjælpe og vejlede omkring øvelserne.

Træningen tilrettelægges af en fysioterapeut og har til formål at reducere smerter, samt forbedre funktionsniveau og undgå operation.

“Formålet med træningen er at reducere smerterne, samt at forbedre dit funktionsniveau og undgå en evt. operation”.


 

Det er Fysioterapeut Trine Henriksen der står for udredning og træning. Kontakt klinikken for nærmere info samt tilmelding til holdet på tlf 97382030 eller spjaldfys@pc.dk.